Cara Hilangkan Jeragat yang berkesan tanpa pengelupasan ini boleh buat di rumah sahaja dan ketahui cara yang lebih baik dalam entri ini. Kalau anda nak Hilangkan Jeragat mesti ikhtiar dengan cara yang betul takut salah guna bahan yang boleh rosakkan lagi kulit.

hilangkan jeragat

Saya kongsi kat sini 5 kaedah nak Hilangkan Jeragat secara alami dan produk yang boleh digunakan dengan selamat dan berkesan. Bantu kulit anda untuk lebih sihat dan bebas cela dengan ikuti langkah-langkah yang mudah ini.

 

5 Cara Hilangkan Jeragat Yang Berkesan Tanpa Pengelupasan

Terdapat banyak cara nak hilangkan kesan jeragat pada kulit yang boleh buat di rumah. Tapi kat sini saya nak kongsi 5 cara yang paling mudah hilangkan tanda jeragat ni supaya naikkan keyakinan diri.

 

hilangkan jeragatPertama, bahan ni boleh dapat dengan mudah untuk hilangkan jeragat iaitu guna cukal epal. Cuka epal ni mengandungi acetic acid yang mana kajian menunjukkan boleh cerahkan kesan jeragat pada kulit.

Cara-cara untuk guna cuka epal ini:

  1. Masukkan cuka epal bersama air dalam kuantiti yang sama ke dalam bekas
  2. Sapu pada bahagian kulit yang berjeragat dan biarkan selama 2-3 minit
  3. Bilas guna air suam
  4. Ulang selama 2 kali sehari. InshaALLAH dapat kesan yang anda nak.

 

Kedua, aloe vera juga dipercayai boleh hilangkan tanda jeragat yang degil. Menurut kajian pada tahun 2012, aloe vera boleh cerahkan kesan jeragat secara efisien kerana mengandungi bahan yang menghapuskan jeragat iaitu aloin.

Cara-caranya :

  1. Sapu kan gel aloe vera yang asli pada kawasan yang berjeragat sebelum tidur
  2. Basuh guna air suam pada waktu pagi
  3. Ulang setiap hari sehingga jeragat pudar

 

Bagaimana Guna Susu Dan Pes Tomato Boleh Hilangkan Jeragat?

Cara seterusnya ini lebih mudah untuk hilangkan jeragat kerana guna bahan seharian yang ada di rumah. Untuk buat kesemua kaedah yang mebantu jeragat pudar dan terus hilang syaratnya mesti konsisten lah.

Tak sabar rasanya nak dapat kulit yang bebas cela. Sebenarnya cara yang lebih mudah dengan guna kan produk yang terbukti selamat dan berkesan. Ada ke? Kena baca sampai habis tau.

 

hilangkan jeragat 3

 

Ketiga, dengan guna susu (butter milk, sour milk) dapat bantu pudarkan jeragat. Kandungan lactic acid dalam susu yang membantu kaedah ini berhasil.

Cara-cara untuk guna mana-mana jenis susu ini:

  1. Rendam kapas muka ke dalam susu
  2. Gosok pada tempat yang berjeragat dua kali sehari
  3. Ulang setiap hari sehingga berhasil

 

hilangkan jeragat 4

Keempat, makan pes tomato. Kajian daripada The British Journal of Dermatology pada tahun 2011 mendapati pes tomato kaya dengan lycopene.

Bahan ini melindungi kulit daripada kesan jangka panjang dan jangka pendek sinaran matahari. Peserta kajian makan 55grams pes tomato di dalam minyak zaitun setiap hari selama 12 minggu.

 

Produk Muka Ini Boleh Bantu Hilangkan Kesan Jeragat Dan Selamat Digunakan

Kalau anda seorang yang sibuk dan tak boleh nak komit dengan cara-cara hilangkan tanda jeragat yang degil, anda mesti cuba cara ke-5 ini. Jeragat dapat pudar malah tak perlu risau kerana produk yang selamat dan berkesan.

jeragat boleh hilang

Youth Radiance C+E ini merupakan vitamin untuk kulit muka yang mengandungi vitamin C dan E 20% tulen bersama ekstrak sel raspberry. Saya akan kongsikan testimoni pengguna dari pelbagai negara seperti Malaysia dan US tentang kesan penggunaan produk ini.

Bukan itu sahaja, malah anda tak perlu risau lagi kerana produk ini mempunyai kajian yang teliti serta kandungan bahan yang telah dipatenkan. Produk ini bukan lah hanya claim tanpa kajian yang betul.

 

krim hilang jeragat

Butiran Emas Yang Bernilai Membantu Hilangkan Cela Pada Wajah

Testimoni Pengguna Rangkaian Produk Youth Dapat Pudarkan Kesan Jeragat

 

 

 

 

 

 

Rangkaian Produk Youth Yang Bantu Tanda Jeragat Cepat Hilang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: